Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówkowe roladki ze szczypiorem w śmietanie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 0,7 kg
szczypiorek pęczek
oregano 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
śmietana 12% 200 ml
woda 100 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówkowe roladki ze szczypiorem w śmietanie

Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Każdy plaster rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Płaty obsypujemy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem. Na każdym układamy szczypior i zwijamy w kształt roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę rozrabiamy z wodą, tymiankiem, oregano i mąką. Zalewamy roladki i pieczemy w 180*C przez 1 godzinę 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.08.2014 12:34
Mam akurat zamrożoną karkówkę pokrojoną w plastry miała być na grilla to zrobię
jasiek 10.08.2014 17:21
idealny obiad
Wafelek2601 10.08.2014 09:04
smaczny obiadek
dodi 09.08.2014 20:59
super pomysł
lena57 09.08.2014 13:53
I oto pomysł na obiadek ;)
Konczi 09.08.2014 13:05
pysznie u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak