Karkówka z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówki wieprzowej

    1,2kg
  • ziemniaków

    10
  • pęczek włoszczyzny

    1
  • rosołu warzywnego

    1 szklanka
  • musztardy z ziarenkami gorczy

    2łyżki
  • pikantnego kechupu

    2łyżki
  • sól

  • pieprz

  • pzyprawy uniwersalnej do potra

    1-2 łyzki
  • pęczka natki pietruszki

    1/2 pęczka
  • suszonego tymianku i rozmarynu

    po 1/2 łyzeczki
  • świeże zioła do dekoracji

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso nacinamy, tak aby powstał szeroki płat. Nacieramy solą, pieprzem, mieszanką suszonych ziół oraz przyprawą uniwersalną. Włoszczyznę oczyścić, por kroimy w prążki, pozostałe warzywa na kawałki. Roladę pieczemy 1 i 1/2 godz. w temp. 200stopni. Po 30min. wokół mięsa układamy wszystkie warzywa. Ziemniaki obieramy i kroimy na połówki. Ketchup mieszamy z musztardą i rozsmarowujemy na mięsie. Zwijamy w roladę, możemy związać. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Po 40min pieczenia mięso i warzywa podlewamy rosołem. Roladę wyjmujemy na półmisek, kroimy w plastry., dodajemy warzywa, posypujemy natką i ziołami.Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 17.11.2011 13:19
fajna
marchewka 28.10.2011 23:35
zapowiada się ciekawie
magical66 01.12.2010 17:16
trzeba sprobowac
Sylwia88 07.11.2010 13:34
może być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat