Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
mięso
-
karkówka
1 kg -
cebula
1 sztuka
marynata
-
Stek z grilla Prymat
2 łyżki -
Grill przyprawa klasyczna Prymat
2 łyżki -
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat
2 łyżki -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżka -
chilli
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
5 łyżek -
sos sojowy
1 łyżka
sos
-
mąka
2 łyżki -
woda
Sposób przygotowania
Składniki marynaty dokładnie połączyć, mięso przełożyć do miski z marynatą i wymieszać.
Zostawić na około 2 godziny. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażyć. Wlać 1,5 szklanki wody i dusić do miękkości mięsa. Podlewając woda co jakiś czas i mieszając. Gdy mięso będzie gotowe zagęszczamy sos wodą rozmieszaną z mąką. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się