Karkówka z sosie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

mięso

  • karkówka

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka

marynata

  • Stek z grilla Prymat

    2 łyżki
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżka
  • chilli

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
  • sos sojowy

    1 łyżka

sos

  • mąka

    2 łyżki
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.
Składniki marynaty dokładnie połączyć, mięso przełożyć do miski z marynatą i wymieszać.
Zostawić na około 2 godziny. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażyć. Wlać 1,5 szklanki wody i dusić do miękkości mięsa. Podlewając woda co jakiś czas i mieszając. Gdy mięso będzie gotowe zagęszczamy sos wodą rozmieszaną z mąką. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 29.07.2014 10:15
bardzo dobre mięsko :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat