Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z grilla z pieczonymi ziemniaczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 szt
ziemniaki kilka
Marynata do mięs pikantna Prymat do karkówki
rozmaryn, sól do ziemniaków
pomidor 4 szt.
oliwki czarne
ser feta
oliwa
czosnek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z grilla z pieczonymi ziemniaczkami

Pokroić ziemniaczki w krążki, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić rozmarynem, sola i pieprzem. wstawić na 20 min do nagrzanego piekarnika na 190 stopni.

Pomidorki pokroić w ósemki, dodać pokrojona cebulkę w pióra i całe oliwki. skropić oliwą, doprawić sola i pieprzem, dodać fetę.

Mięso opłukać, osuszyć. Następnie natrzeć mieszanką przyprawi skropić oliwą. Odstawić na min 1 godzinę do lodówki. Nagrzać grill na 4. Plastry mięsa położyć na ruszt i piec ok 6–8 min, odwrócić i grillować z drugiej strony 6 min. Podaj od razu z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 03.12.2013 15:08
pychotka ta karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak