Karkówka z grilla z pieczonymi ziemniaczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    4 szt
  • ziemniaki

    kilka
  • Marynata do mięs pikantna Prymat

    do karkówki
  • rozmaryn, sól

    do ziemniaków
  • pomidor

    4 szt.
  • oliwki czarne

  • ser feta

  • oliwa

  • czosnek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić ziemniaczki w krążki, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić rozmarynem, sola i pieprzem. wstawić na 20 min do nagrzanego piekarnika na 190 stopni.

Pomidorki pokroić w ósemki, dodać pokrojona cebulkę w pióra i całe oliwki. skropić oliwą, doprawić sola i pieprzem, dodać fetę.

Mięso opłukać, osuszyć. Następnie natrzeć mieszanką przyprawi skropić oliwą. Odstawić na min 1 godzinę do lodówki. Nagrzać grill na 4. Plastry mięsa położyć na ruszt i piec ok 6–8 min, odwrócić i grillować z drugiej strony 6 min. Podaj od razu z ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 03.12.2013 15:08
pychotka ta karkówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat