Karkówka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczku

    1 kg
  • czosnku granulowanego

    1 łyżeczka
  • kolendry

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
  • jałowca

    12 ziaren
  • olej

  • ziół prowansalskich

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry, lekko rozbić.

W młynku rozetrzeć sól, pieprz, kolendrę i jałowiec.

Wymieszać przyprawy z czosnkiem.

Każdy plaster karczku, skropić olejem, sosem tabasco, posypać mieszanką ziołową z obu stron.

Karczek ułożyć w misce, odstawić na 4 godz do lodówki.

Po tym czasie grillować na rozgrzanym ruszcie do miękkości mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat