Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 600 g
sól i pieprz
marchewki 4
seler naciowy 4 szt
olej do smażenia

zioła świeże lub suszone

pietruszka 3 łyżki
bazylia 3 łyżki
kolendra do opruszenia
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w ziołach

Plastry mięsa natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na oleju.Marchew i seler pokrój na kawałki i włóż do rękawa do pieczenia.Zieleninę utrzyj z masłem,posmaruj nią obsmażone mięso i posyp kolendrą i włóż mięso do warzyw.Zepnij rękaw i piecz w 180 stopniach ok 1,5 h zależy jak grube plastry mięsa mamy.Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 26.11.2014 10:19
pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak