Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pod chmurką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 4 plastry
majonez tradycyjny 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
żurawina
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pod chmurką

Mięso delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Żurawinę namaczamy we wrzątku.
Przygotowaną karkówkę układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posypujemy żurawiną, przykrywamy żółtym serem. Na wierzch rozsmarowujemy majonez. Pieczemy ok 1- 1,5h w temp 190-200 stopni.
Upieczone mięsko podajemy z kotlecikami ziemniaczanymi i sałatką z czerwonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 12.11.2013 14:16
ser zółty i majonez smakowo świetnnie się łączą z takim mięskiem
aniagdz 12.11.2013 10:23
te kotleciki bardzo mi się podobają mm:)
Olga_SK 12.11.2013 09:48
Ciekawy pomysł! :)
2milutka 12.11.2013 07:50
robię podobnie ,smakuje wybornie;)
ao_12 12.11.2013 06:24
karkóweczka smakowicie wygląda :)
jasiek 12.11.2013 00:37
ciekawa ta chmurka
norweska20 11.11.2013 22:26
wypróbuje na pewno ten przepis
Ania84 11.11.2013 21:58
i takie jest :) żurawina dodaje jej taką słodkawą nutę...
treonina 11.11.2013 21:57
wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak