Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zupa cebulowa
1 paczka -
śmietana kremowa 30% lub 36%
2 szklanki -
śmietana słodka
2 szklanki 18% -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
karkówka
4 bez kości
Przepis i sposób przygotowania Karkówka pod Cebulową pierzynką:P
Ułożyć na niej karkówkę jedną obok drugiej.
Śmietanę 36% i 18% wymieszać i wsypać do nich zupę cebulową.
Zalać karkówki tak by były całe zakryte ( w razie czego można dodać śmietane 36%).
Blachę wstawić do piekarnika na 1 godz. w temp. 150 stopni.
Komentarze (4)