Karkówka pod Cebulową pierzynką:P

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupa cebulowa

    1 paczka
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    2 szklanki
  • śmietana słodka

    2 szklanki 18%
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • karkówka

    4 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę dobrze rozbić. Blachę do ciasta lekko posolić i popieprzyć.
Ułożyć na niej karkówkę jedną obok drugiej.
Śmietanę 36% i 18% wymieszać i wsypać do nich zupę cebulową.
Zalać karkówki tak by były całe zakryte ( w razie czego można dodać śmietane 36%).
Blachę wstawić do piekarnika na 1 godz. w temp. 150 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adagio 20.12.2011 09:43
zrobię dziś na obiad
adagio 20.12.2011 09:43
zrobię dziś na obiad
[email protected] 26.11.2011 00:42
super
gosia47-47 24.11.2011 15:42
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat