Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 50 dkg
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
ziemniaki 1 kg
marchew 3 sztuki
cebula 2 sztuki
kiełbasa śląska 30 dkg
smalec 5 dkg
natka pietruszki 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z warzywami

Karkówkę pokroić w kostkę. Wymieszać z oliwą i przyprawami i pozostawić przez 2 godziny w lodówce, aby mięsko się zamarynowało. Garnek wysmarować smalcem. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Cebulkę pokroić w pióra, marchew w plastry, kiełbaskę w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystko ułożyć w garnku warstwami co jakiś czas posypując solą i pieprzem. Na wierzch wyłożyć resztę smalcu. Piec na wolnym ogniu pod przykryciem. Wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.12.2015 13:57
ciekawe danie
Madzai 20.09.2015 12:12
Bardzo lubię takie dania :)
Renata9 19.09.2015 20:50
Uwielbiam takie jedzonko, mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak