Karkówka na czerwono

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • pomidory

    400 g
  • marchewka

    1 duża
  • pietruszka

    1 mała
  • cebule

    2 szt
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • przyprawy

    do karkówki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem, natrzeć przyprawą do karkówki.
Warzywa obrać, umyć.
Cebulę pokroić w półplasterki, marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tartce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę.
2. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron, przełożyć do rondelka.
Włożyć na patelnię cebulę, chwilę smażyć, dodać utarte marchew i pietruszkę.Smażyć 5 minut , włożyć wszystko do rondelka z mięsem.
Podlać 150 ml wody, przykryć i dusić na małym ogniu ok. pół godziny.
Dodać pomidory i gotować jeszcze 15 minut.
3. Na koniec doprawić keczupem, solą , pieprzem i papryką.
Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat