Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karkówka na czerwono

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka
500 g
pomidory
400 g
marchewka
1 duża
pietruszka
1 mała
cebule
2 szt
ketchup pikantny
2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
przyprawy
do karkówki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na czerwono

1. Mięso umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem, natrzeć przyprawą do karkówki.
Warzywa obrać, umyć.
Cebulę pokroić w półplasterki, marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tartce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę.
2. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron, przełożyć do rondelka.
Włożyć na patelnię cebulę, chwilę smażyć, dodać utarte marchew i pietruszkę.Smażyć 5 minut , włożyć wszystko do rondelka z mięsem.
Podlać 150 ml wody, przykryć i dusić na małym ogniu ok. pół godziny.
Dodać pomidory i gotować jeszcze 15 minut.
3. Na koniec doprawić keczupem, solą , pieprzem i papryką.
Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak