Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka duszona w piwie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo jasne 1 szklanka
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
zieleangielskie 2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
karkówka 5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka duszona w piwie

Karkówkę delikatnie rozbiłam, posypałam solą i pieprzem,podsmażyłam na patelni. Cebulkę obrałam, pokroiłam w kosteczkę, zeszkliłam na odrobinie oleju, dodałam do karkówki. Wszystko podlałam szklanką piwa ( dodałam też 1/2 szklanki wody ), dusiłam pod przykryciem z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego aż do miękkości karkówki. Sos doprawiłam do smaku, zaciągnęłam łyżką mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 14.09.2013 22:30
palce lizac
joanna30 14.09.2013 22:24
Pyszniutkie mięcho :)
ana1 14.09.2013 21:45
świetne mięsko
2milutka 14.09.2013 21:45
pyszne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak