Karczek pieczony czosnkowy z nutką imbiru

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 główki
  • imbir świeży

    2 łyżeczki
  • pieprz mielony

    do smaku:
  • sól

  • karkówka

    1 wieprzowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo proste do przygotowanie i pyszne pieczone mięso.

Kawałek chudej karkówki opłukałam i osuszyłam. Natarłam solą i pieprzem mielonym, startym świeżym imbirem oraz czosnkiem - połowę obranych ząbków przecisnęłam przez praskę i wtarłam pastę w mięso. Owinęłam karczek folią i odłożyłam na noc do lodówki. Następnego dnia włożyłam mięso do rękawa foliowego przeznaczonego co pieczenia, dodałam resztę czosnku (całe ząbki) wlałam ok. 1/3 szkl. wody i piekłam jakieś 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podałam z ryżem i marchewką a sosu nawet nie zagęszczałam bo był lekko zawiesisty od czosnku, który po prostu się rozpadł...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 13.07.2012 21:34
też muszę zacząć dodawać imbir
Misia90 09.09.2011 16:12
ekstra
Marysia 09.09.2011 16:04
super
Karolina69 09.09.2011 15:57
fajne
BozenA 21.08.2011 09:41
super
wiktor188 12.04.2011 17:02
polecam
Ewa104 11.03.2011 21:31
Imbir i czosnek-wspaniale musiało pachnieć w kuchni podczas pieczenia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat