Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek na dziko

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 szt
marynata słodko-kwaśna Prymat 1 torebka
Kolendra cała Prymat 10 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
ocet 10 % 75 ml
woda 3 szkl
sól do smaku
cząber 3,4 gałązki
cebula 3 szt
smalec 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek na dziko

Karczek umyć i ułożyć w szklanym lub kamiennym naczyniu. Zalać wodą, octem, dorzucić przyprawy i cebule pokrojoną w plastry, posolić. Marynować w lodówce lub innym chłodnym miejscu 3 doby- od czasu do czasu obracać. Po wyjęciu z marynaty obsmażyć na rozgrzanym smalcu ze wszystkich stron i włożyć do piekarniaka. Obłozyć cebulą podlać szklanką wody i piec około 1,5 godziny- co jakiś czas polewać sosem spod mięsa. Można również uwędzić na gorąco- czas wędzenie ok. 3,4 godziny. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 03.11.2013 07:12
rewelacyjne mięsko
Grażyna13 25.07.2013 19:05
Lubię takie smaki :)
AURELKA 26.11.2012 18:38
pycha
cooleczka 02.11.2012 17:39
aromatyczny
tomek18 31.07.2011 11:21
pyszne
pacpaw 06.06.2011 16:35
klasa światowa :o)
Grazyna0211 06.06.2011 08:33
super danie pyszności
Mati13 10.03.2011 21:22
smacznie wyglada
Sylwia88 16.02.2011 15:04
super
Magda60 04.12.2010 09:39
polecam
stokrotka 17.11.2010 09:56
pyszne!
aranka 26.10.2010 15:13
karczek na dziko ,ekstra przepis !
aga130982 17.10.2010 15:44
mniam
eli82 06.10.2010 13:41
mniam
aga130982 06.10.2010 07:44
superowe
krzyniu1984 05.10.2010 10:42
wygląda wspaniale :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak