Przepis i sposób przygotowania na: Karaibskie sajgonki
Ciasto dzielimy sobie na 6 czesci, nakładmy porcje nadzienia, (po dwie krewetki na kazda sajgonke), brzeg i smarujemy jajkiem, zawijamy jak sajgonke, I tak z pozostałymi. Rozgrzewamy lej w woku. Wrzucamy na goracy tłuszcz i smazymy przez ok 1 minute bo ciasto szybko nam pecznieje i rosnie, a w tym czasie krewetka jeszcze dojdzie bo potem stałaby sie gumowata a ciasto wchlonełoby za duzo tłuszczu. Po wyjeciu odsaczamy na papierowym reczniku. Gotowe.. Moja córka stwierdziła ze takie sajgonki mogliby podawac w najlepszej knajpce:) .
Mozna oczywiscie zrobic z papierem ryzowym wtedy napewno to bedzie sajgonka, ja z braku papieru uzyłam zalegajacego w lodowce ciasta i wyszły krokiety. Wyszło 6 sztuk.