Kapusta zasmażana z suszonymi pomidorkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    40 dkg
  • pomidory suszone w zalewie

    3 szt
  • kminek Prymat

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • bulion wołowy

    1 kostka
  • olej z suszonych pomidorów

    30 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną wypłukać i obgotować, gdyby była za kwaśna odlać pierwszą wodę. Zalać świeżą wodą, dodać drobno pokrojone pomidory, kminek, sos sojowy, kostkę bulionową. Posolić do smaku i gotować. Kiedy będzie miękka dodać zasmażkę zrobioną z mąki na oliwie spod pomidorów. Doprawić do smaku. Idealne na kolację albo jako dodatek do kotleta schabowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 09.12.2013 00:42
pyszny dodatek do obiadu
gosia1988 29.08.2012 20:46
muszę wypróbować
gosia1988 29.08.2012 20:46
muszę wypróbować
gosia1988 29.08.2012 20:46
muszę wypróbować
SmacznaPyza 13.03.2011 10:27
ciekawy smak może być z tymi pomidorami suszonymi...podoba mi się pomysł
MAR3STA 28.12.2010 18:32
lubie dania z kapusty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat