Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
marchew 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
sól i pieprz
smalec 1 łyżka
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z jabłkiem

Kapustę drobno pokroić, posolić, podlać wodą i dusić pod przykryciem. W międzyczasie dodać startą marchewkę i jabłko. Kiedy kapusta będzie miękka smalec roztopić i przesmażyć na nim mąkę, podlać wodą, zagotować. Wlać do kapusty. Wymieszać, gotować chwilę razem. Doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.04.2015 13:33
pyszny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak