Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z mięskiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 główki
mięso mielone 250 g
koncentrat pomidorowy
cebula 2 szt
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
Koperek suszony Prymat
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z mięskiem

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy. Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju, lekko rozgrzewamy i na to wrucamy kapuste. Podlewamy szklanka wody, wrzucamy ziele angielskie i liscie laurowe i gotujemy pod przykryciem ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Cebulę drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem, mieszamy i dodajemy na patelnie do cebulki. Miesko rozdrabniamy widelcem i mieszamy razem z cebulka. Podsmazamy ok 10 minut i wyłanczamy.
Krok 1 - Kapusta z mięskiem foto
2
Do kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier, pieprz i sól, mieszamy i gotujemy 10 minut.
Krok 2 - Kapusta z mięskiem foto
3
Po tym czasie dodajemy do kapusty usmazone wczesniej mieso z cebula i całość mieszamy. Podsmazamy jeszcze wszystko razme jakies 2-3 minuty i gotowe.
Krok 3 - Kapusta z mięskiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 24.07.2012 10:22
dwa grzybki i aromat jesienny jak się patrzy !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak