Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
grzyby suszone 300 g
cebula 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki

Porada

Ważne jest aby zarówno grzyby jak i kapustę gotować bez soli. Przyprawiamy dopiero po połączeniu wszystkich składników.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć, poszatkować i zagotować. Wylać wodę, wlać świeżą i ponownie zagotować.
Krok 1 - Kapusta z grzybami foto
2
Grzyby namoczyć, umyć i zagotować. Gdy tylko zaczną się gotować - odcedzić. Przepłukać i znów zagotować. Gotować około 45 minut. Odcedzić, przestudzić i pokroić.
Cebule pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone grzyby.
Krok 2 - Kapusta z grzybami foto
3
Grzyby z cebulą smażyć około 5-7 minut po czym dodać kapustę. Lekko razem podsmażyć, podlać wodą i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem wg gustu.
Krok 3 - Kapusta z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.10.2015 18:31
Lubię taką kapustkę
Czarnula666 11.10.2015 14:01
Smaczna kapustka;)
Damiano
Damiano 11.10.2015 12:29
uwielbiam taką kapustę
Jumper123 11.10.2015 09:57
uwielbiam kapustę z grzybami
w mojej kuchni 11.10.2015 08:28
lubię takie smaki..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak