Kapusta kiszona po tajsku

Kapusta kiszona po tajsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    500 g
  • liście limonki kaffir

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos ostrygowy

    2 łyżki
  • cukier palmowy

    1 łyżka
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapusta kiszona po tajsku

Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy w wodzie z dodatkiem liścia kaffiru. Odcedzamy.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy kapustę, pokrojone w paski papryki. Podlewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę chili, cukier palmowy i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Kapustę polecamy szczególnie do ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

RenataZ-et 28.06.2017 10:49
fajna propozycja :)
Franciszek 28.06.2017 00:19
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat