Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta kiszona
500 g -
liście limonki kaffir
1 szt -
papryka czerwona
1 szt -
papryka żółta
1 szt -
papryczka chili
1 szt -
olej sezamowy
2 łyżki -
sos sojowy
2 łyżki -
sos ostrygowy
2 łyżki -
cukier palmowy
1 łyżka -
szczypiorek
Przepis i sposób przygotowania Kapusta kiszona po tajsku
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy kapustę, pokrojone w paski papryki. Podlewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę chili, cukier palmowy i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Kapustę polecamy szczególnie do ryb.
Komentarze (2)