Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona po tajsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
liście limonki kaffir 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryczka chili 1 szt
olej sezamowy 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sos ostrygowy 2 łyżki
cukier palmowy 1 łyżka
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona po tajsku

Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy w wodzie z dodatkiem liścia kaffiru. Odcedzamy.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy kapustę, pokrojone w paski papryki. Podlewamy sosem sojowym, dodajemy posiekaną papryczkę chili, cukier palmowy i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut. Pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Kapustę polecamy szczególnie do ryb.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.06.2017 10:49
fajna propozycja :)
Franciszek 28.06.2017 00:19
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak