Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 4 szt
woda 10 szkl
cukier 10 łyżek
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 szt
ocet 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona do słoików

Zalewa:
Wodę, cukier, sól, liśćie laurowe i ziele angielskie gotować 5 minut. Wyłączyć i wlać ocet. Kapustę zeszatkować. Następnie sparzyć i gotować jeszcze ok.10 minut. Odcedzić. Gdy lekko przestygnie powkładać do słoików. Zalewę przecedzić i ponalewać do słoików. Słoiki gotować 15−20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 27.10.2013 21:20
świetna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak