Kapusta coolwrap na gęsto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt coolwrap
  • boczek surowy

    300 g
  • kiełbasa wędzona

    1 pętko
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • passata pomidorowa

    200 ml
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • koper świeży

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Zdjąłem wierzchnie liście kapusty. Kapustę poszatkowałem.
Boczek pokroiłem w dość grubą kostkę, kiełbasę na plasterki.
Boczek wrzuciłem do rozgrzanego garnka o grubym dnie. Smażyłem, aż wytopił się tłuszcz.
Dodałem drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyłem do zeszklenia cebuli. Następnie dodałem kiełbasę.
Wrzuciłem kapustę, dodałem listki laurowe, ziele angielskie, ziarnisty pieprz. Dusiłem pod przykryciem.. Gdy kapusta zmiękła, dodałem passatę pomidorową, wymieszałem. Dusiłem pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec duszenia dodałem łyżeczkę koncentratu pomidorowego, doprawiłem solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. No i na koniec posiekany koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat