Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składniki ;
-
kapusta biała
0.5 sztuki -
Kurczak pieczony
0.5 sztuki -
kiełbasa śląska
2 sztuki -
cebula
1 sztuka -
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarna -
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
przyprawa uniwersalna Kucharek
2 szczypty -
Papryka słodka mielona Prymat
2 szczypty -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta -
koncentrat pomidorowy
1 słoik -
olej do smażenia
3 łyżki
zasmażka
-
mąka
2 łyżki -
masło lub margaryna
5 łyżki
Sposób przygotowania
Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, szatkujemy.
Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielski.
Po 30 minutach gotowania odlewamy część wody, a do kapusty dodajemy podsmażone pokrojone w kostkę mięso kurczaka, obraną, pokrojoną podsmażoną cebulę oraz podsmażoną kiełbasę.
Całość mieszamy dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku.
Robimy lekką zasmażkę z masła i mąki.
I gotowe.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się