Kapusta biała - coś jak bigos

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Dzisiaj postanowiłam z resztek co zalegały w lodówce zrobić coś w formie bigosu. Mając kapustę białą, usmażone mięso kurczaka, oczywiście kiełbasę, koncentrat pomidorowy wszystko połączone i oto jest może nie najbogatszy ale bigos.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki ;

  • kapusta biała

    0.5 sztuki
  • Kurczak pieczony

    0.5 sztuki
  • kiełbasa śląska

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 liście
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 szczypty
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 szczypty
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoik
  • olej do smażenia

    3 łyżki

zasmażka

  • mąka

    2 łyżki
  • masło lub margaryna

    5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, szatkujemy.
Wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 30 minut, dodajemy liście laurowe oraz ziele angielski.
Po 30 minutach gotowania odlewamy część wody, a do kapusty dodajemy podsmażone pokrojone w kostkę mięso kurczaka, obraną, pokrojoną podsmażoną cebulę oraz podsmażoną kiełbasę.
Całość mieszamy dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku.
Robimy lekką zasmażkę z masła i mąki.

I gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:47
dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat