Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kapusty kiszonej z kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 1 szt,
skrzydełka kurczaka 3 szt,
indycza szyjka kawałek
kapusta kiszona 400 g,
marchewki 2 szt,
seler korzeniowy kawałek,
pietruszka 1 szt,
ziemniaki 500 g,
sól i pieprz do smaku,
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,

dodatkowo;

koper świeży
natka pietruszki
Zasmażka:

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kapusty kiszonej z kiełbasą

Mięso dokładnie opłukać,włożyć do garnka zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu do zagotowania, zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Warzywa obrać, opłukać dodać do gotującego wywaru. Gotować około 20 min. dodać ziele angielskie, liście laurowe sól, pieprz. Gotować na wolnym ogniu gotować do miekkości mięsa i warzyw.

Gdy mięso i warzywa będą miękkie wyciągnąć je, a do zupy dodać obrane opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować dalej, aż będą prawie miękkie. Dodać drobno pokrojoną kapustę kiszoną. Gotować powoli około 20 minut dodając wyjętą wcześniej ugotowaną ale pogniecioną widelcem marchewkę, pokrojone ugotowane mięso oraz pokrojoną podsmażoną na maśle klarownym kiełbasę.

Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i przyprawą w płynie.

Kapuśniak zagęścić zasmażką z mąki i masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.09.2017 21:11
Dobra zupa.
jejkuchnia 08.09.2017 15:31
Jedna z najlepszych zup. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak