Kapuśniak na żeberku wędzonym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    50 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • przyprawa do dań

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • kiełbasa toruńska

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • kminek Prymat

    0,5 łyżeczki
  • żeberka

  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberko i kapustę wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 litrem zimnej wody, dokładamy ziele ,liść laurowy, kminek i gotujemy do miękkości żeberek i kapusty. W trakcie gotowania dodajemy przyprawę uniwersalną ( można również dodać dwie kostki bulionu z drobiu) .
Cebulę i ziemniak pokroić w kostkę. Kiełbasę w paseczki. Patelnię nagrzać, dodać masło i olej, przesmażyć cebulę i kiełbasę, w trakcie smażenia do cebuli z kiełbasą dodać pokrojone w grubszą kostkę ziemniaki, chwilę jeszcze smażyć i całość dodać do kapusty. Od czasu dodania ziemniaków, gotujemy jeszcze około 20 minut. Dosmaczamy , sól, pieprz. Oczywiście jeżeli jest to konieczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna30 04.10.2013 09:59
Pyszny kapuśniaczek
Aga-25 04.10.2013 08:33
lubię taki na obiad
Agnieszka-87-25 04.10.2013 08:15
uwielbiam kapuśniaki
Czarnula87 04.10.2013 07:39
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat