Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 50 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1
cebula 1
ziemniaki 4
wędzony boczek 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3-4 kulki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kroki postępowania

1
Kapustę, jeśli jest zbyt kwaśna i chcemy łagodniejszy kapuśniak, należy opłukać. Następnie pokroić . Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać kapustę i chwilę smażyć.
Krok 1 - Kapuśniak foto
2
Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Zalać 2 litrami wody i zagotować.
Krok 2 - Kapuśniak foto
3
Dodać wędzony boczek, ziele angielskie, listki laurowe i świeżą gałązke lubczyku jeśli mamy.
Krok 3 - Kapuśniak foto
4
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy kapustę.
Krok 4 - Kapuśniak foto
5
Całość gotujemy jeszcze przez kilkanaście minut, doprawiamy do smaku wg gustu.
Krok 5 - Kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.06.2015 16:59
dobre danie obiadowe..
jagoda5913 14.06.2015 14:49
Uwielbiam kapuśniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak