Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIACZEK NA ŻEBERKACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
żeberka wieprzowe ok. 400 g
ziemniaki 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki do dekoracji
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIACZEK NA ŻEBERKACH

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, pietruszkę, marchew i selera obieramy, myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, pietruszkę na pół a selera w kawałku, dorzucamy warzywa do garnka z żeberkami. Dodajemy liśc laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw i żeberek.
Krok 1 - KAPUŚNIACZEK NA ŻEBERKACH foto
2
Natomiast kapustę odciskamy z wody i kroimy drobno, do kapusty ścieramy na tartce na grubych oczkach marchew i wrzucamy do wywaru, chwilę gotujemy do miękkości kapusty.
Krok 2 - KAPUŚNIACZEK NA ŻEBERKACH foto
3
Przyprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem, kminkiem i majerankiem. Żeberka wyciągamy i kroimy na porcje, wkładamy do salaterki i zalewamy kapuśniaczkiem, dekorujemy natką i podajemy z chlebkiem.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - KAPUŚNIACZEK NA ŻEBERKACH foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 12.07.2013 14:39
mniam mniam
fotoviderek 18.05.2013 08:06
Wspaniały kapuśniak :)
Poison1988 19.11.2012 13:52
uwielbiam zupki domowe :)
Agnieszka91 19.11.2012 13:49
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak