Kapuściane placki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • kapusta biała

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę dusić w kostce rosołowej ok.15min. Ostudzić, odcisnąć z soku posiekać i wymieszać z utartymi (surowe) na tarce ziemniakami, Cebule drobno posiekać, poddusić na tłuszczu i dodać do masy wraz z surowymi jajkami. Wymieszać, dodać mąkę, doprawić solą i pieprzę
Smażyć na patelni chrupiące placki. Można podawać z sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (80)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 03.05.2014 23:13
bardzo dobre
Grazyna0211 19.02.2014 14:12
smacznie się zapowiadają muszę wypróbować
ben-ka 31.12.2013 00:23
Muszę takie zrobić,bo jeszcze nigdy nie jadłam.....
jeta72 10.12.2013 15:22
mi smakują :-)
Klausia 10.12.2013 00:37
pomysłowe, placków z kapustą nigdy nie jadłam :D
Beata23 23.11.2013 14:13
dobry obiad
anemon 05.11.2013 18:06
Bardzo ciekawy i niecodzienny pomysł na placki.
Iwusia 18.10.2013 23:40
smaczne placuszki
Dorota37 16.10.2013 14:18
jakie pyszne placuszki
Sroczka 09.10.2013 23:23
Takich placków jeszcze nie jadłam. Wyglądają na pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat