Kapuściane placki

Kapuściane placki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • kapusta biała

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę dusić w kostce rosołowej ok.15min. Ostudzić, odcisnąć z soku posiekać i wymieszać z utartymi (surowe) na tarce ziemniakami, Cebule drobno posiekać, poddusić na tłuszczu i dodać do masy wraz z surowymi jajkami. Wymieszać, dodać mąkę, doprawić solą i pieprzę
Smażyć na patelni chrupiące placki. Można podawać z sosem grzybowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (80)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

03.05.2014 23:13
bardzo dobre

Grazyna0211

19.02.2014 14:12
smacznie się zapowiadają muszę wypróbować

ben-ka

31.12.2013 00:23
Muszę takie zrobić,bo jeszcze nigdy nie jadłam.....

jeta72

10.12.2013 15:22
mi smakują :-)

Klausia

10.12.2013 00:37
pomysłowe, placków z kapustą nigdy nie jadłam :D

Beata23

23.11.2013 14:13
dobry obiad

anemon

05.11.2013 18:06
Bardzo ciekawy i niecodzienny pomysł na placki.

Iwusia

18.10.2013 23:40
smaczne placuszki

Dorota37

16.10.2013 14:18
jakie pyszne placuszki

Sroczka

09.10.2013 23:23
Takich placków jeszcze nie jadłam. Wyglądają na pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat