Kanie panierowane

Kanie panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kanie

    3 sztuki (duże)
  • sól i pieprz

Panierka

  • mąka pszenna

  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    2-3 łyżki
  • bułka tarta

Dodatkowo

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze grzybów należy dokładnie umyć i osuszyć.
(Można też wymoczyć w mleku.)
Następnie każdą kanię oprószyć solą oraz pieprzem i kolejno obtoczyć z mące, jajku roztrzepanym z mlekiem, a na końcu w bułce tartej.
Smażyć obustronnie na rozgrzanym maśle/oleju - do momentu aż będą miękkie i przyrumienione.
Najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Diana Rusiłowicz

02.11.2016 01:12
Prosto i pyyysznie :)

Diana Rusiłowicz

01.11.2016 00:54
Fakt, rewelacja w smaku :)

IwonaKa

31.10.2016 21:03
tak dawno nie jadłam kani,a są takie pyszne

Diana Rusiłowicz

31.10.2016 00:30
To podeślę dwie. Są przepyszneee!

adelajda

30.10.2016 14:31
zabieram jedną.....nigdy nie jadłam kani ....

magdow

30.10.2016 14:15
a myślałam że to kotlet ;p, ja też lubię kanie

mysza75

30.10.2016 10:12
bardzo lubię takie kanie

Wacław

30.10.2016 09:42
bardzo pyszne

Babeczka35

30.10.2016 07:20
Nie pamiętam kiedy jadłam. Pysznie wyglądają.

Diana Rusiłowicz

30.10.2016 00:47
Prosto, ale zawsze smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat