Kanie panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kanie

    3 sztuki (duże)
  • sól i pieprz

Panierka

  • mąka pszenna

  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Dodatkowo

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze grzybów należy dokładnie umyć i osuszyć.
(Można też wymoczyć w mleku.)
Następnie każdą kanię oprószyć solą oraz pieprzem i kolejno obtoczyć z mące, jajku roztrzepanym z mlekiem, a na końcu w bułce tartej.
Smażyć obustronnie na rozgrzanym maśle/oleju - do momentu aż będą miękkie i przyrumienione.
Najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Diana Rusiłowicz 02.11.2016 01:12
Prosto i pyyysznie :)
Diana Rusiłowicz 01.11.2016 00:54
Fakt, rewelacja w smaku :)
IwonaKa 31.10.2016 21:03
tak dawno nie jadłam kani,a są takie pyszne
Diana Rusiłowicz 31.10.2016 00:30
To podeślę dwie. Są przepyszneee!
adelajda 30.10.2016 14:31
zabieram jedną.....nigdy nie jadłam kani ....
magdow 30.10.2016 14:15
a myślałam że to kotlet ;p, ja też lubię kanie
mysza75 30.10.2016 10:12
bardzo lubię takie kanie
Wacław 30.10.2016 09:42
bardzo pyszne
Babeczka35 30.10.2016 07:20
Nie pamiętam kiedy jadłam. Pysznie wyglądają.
Diana Rusiłowicz 30.10.2016 00:47
Prosto, ale zawsze smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat