Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 5 sztuki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kania smażona

Kroki postępowania

1
Kanie dokładnie myjemy i obieramy
Krok 1 - Kania smażona foto
2
Jajko mieszamy widelcem na jednolitą masę
Krok 2 - Kania smażona foto
3
Dodajemy do niego sól i pieprz
Krok 3 - Kania smażona foto
4
Rozgrzewamy olej
Krok 4 - Kania smażona foto
5
Maczamy kanie w jajku
Krok 5 - Kania smażona foto
6
Obtaczamy w bułce tartej
Krok 6 - Kania smażona foto
7
Smażymy 5 minut
Krok 7 - Kania smażona foto
8
Przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 5 minut
Krok 8 - Kania smażona foto
9
Odsączamy na ręczniku kuchennym
Krok 9 - Kania smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 22.07.2015 14:35
Pyszności.
Czarnula666 22.07.2015 00:31
Oj uwielbiam! Teraz tylko czekać i zbierać kanie :)
Renataj 21.07.2015 22:47
Sezon grzybowy powoli się zaczyna więc mam nadzieję, że kanie w tej postaci choć raz pojawią się na moim stole:)
halina17 21.07.2015 22:29
Uwielbiam smażone kanie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak