Kanapkowe zapiekanki z cukinią

Kanapkowe zapiekanki z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    młoda
  • chleb czerstwy

  • szynka

    kilka plastrów
  • ser żółty

    kilka plastrów
  • masło

  • sól i pieprz

  • jajka

    2-3 szt
  • mleko

    ok 3 łyżki
  • bułka tarta

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć pokroić w plasterki i oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem i troszkę posolić.
Plastry cukinii panierować w jajku i w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Kromki chleba posmarować cienko masłem położyć wędlinę(nie jest konieczne), plastry usmażonej cukinii i przykryć plastrem sera.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku do rozpuszczenia sera.
Smaczne z ulubionym sosem albo ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

20.08.2017 13:25
Dziękuję Wam bardzo:)))

anka1988

11.08.2017 12:14
fajna odmiana kanapek!

Bożena Matuszczyk

10.08.2017 06:35
Pomysłowo , smacznie i ciekawie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat