Kanapka z kraba i orzeszków

Kanapka z kraba i orzeszków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kraba ugotowane

    450 gram
  • masło

    1 łuzka
  • mąka tortowa

    2 łyzki
  • śmietana 12%

    180 ml
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • parmezan starty

    45 gram
  • krakersy

    40 sztuk
  • orzeszki ziemne

    145 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kanapka z kraba i orzeszków

Orzeszki wymieszać z mięsem kraba. W rondelku rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć prze 2,3 minuty na wolnym ogniu. Wlać śmietanę i podgrzewać aż sos zgęstnieje. Następnie wymieszać z pietruszką, pokrojona bez łodyg, serem i krabem. Na końcu ułożyć całość na krakersach i podawać na gorąco. Można na wierzchu ozdobić papryką lub oliwkami jak kto lubi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

PaniMISIOWA 25.08.2011 11:10
apetyczne kanapeczki!
iknkirke 29.04.2011 10:12
Fajne
martalobos 27.04.2011 18:07
Fajnie wygląda. Ciekawy przepis :)
Marta98 24.01.2011 18:09
super
Koper 19.11.2010 08:28
Już znalazłam :) To kiełki słonecznika, a na krakersowych kanapeczkach nie ma pasty krabowej, a pianka i żółty ser, zdjęcie jest z tej strony: http://kuchcik.info/2010/01/18/gorace-krakersy-na-przystawke/
Koper 19.11.2010 08:21
A czym Ty ozdobiłeś swoje sliczne kanapeczki bo przyglądam się i przyglądam i nie mogę poznać co to jest... A mięso z kraba, czy mogą być paluszki krabowe?
Islanzadi 07.11.2010 00:40
Wyglądają pięknie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat