Kanapka z grillowanymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liść sałaty

    1 szt
  • cieniutkie plastry cukinii

    2 szt
  • papryka

    1/4 szt
  • sałata kolorowa

    1 garść
  • szczypiorek

    1/4 pęczka
  • twarożek

    2 (z żodkiewką)
  • wafelki ryżowe

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę myjemy, osuszamy i układamy na kromce pieczywa ryżowego. Nagrzewamy patelnię grillową i grillujemy plastry cukinii i paprykę. Odkładamy do ostygnięcia. Kiedy cukinia ostygnie to układamy plastry tak, aby utworzyły okrąg i środek wypełniamy stopniowo składnikami - twarożkiem, poszarpaną sałatą, papryką i na koniec posypujemy szczypiorkiem. dla dekoracji można ułożyć klika długich szczypiorków na naszym daniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa 16.06.2011 10:26
pycha
Jolanta40 14.04.2011 09:40
bardzo dziękuję i cieszę się, że się podoba
anocek 13.04.2011 22:19
Wygląda pięknie :)
jolita 10.04.2011 07:53
fajne
Gosia40 07.04.2011 10:38
zjadłabym taką kanapkę:))
Jolanta40 07.04.2011 09:36
dziękuję :)
Babciagramolka 07.04.2011 09:33
Z grilla wszystko
MAŁGORZATA108 06.04.2011 22:23
Ale sympatyczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat