Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka Wężowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb 7 kromek
masło 1 łyż.
ser żółty 100 g
ogórek konserwowy 4 szt.
oliwki 1 szt.
papryka czerwona 1 kawałek
sól 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka Wężowa

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Ogórki konserwowe pokroić w krążki. Każdą kromkę chleba przekroić na pół, posmarować cienko masłem i położyć plaster sera, jajka i krążki korniszona.
Z oliwki zrobić oczy, a z kawałka papryki język wężowy.
Całość oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.04.2013 20:56
Oj, to by mi smakowało :)
Agnieszka48 05.11.2012 11:28
Bardzo fajny pomysł na przyjęcie dla dzieciaków :)
jasiek 05.11.2012 11:22
dobra kanapka nie jest zła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak