Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórek gruntowy
4 szt -
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
majonez
2-3 łyżki -
ząbek czosnku
1 szt -
sok z cytryny
1 łyżka -
natka pietruszki
-
pomidorki koktajlowe
-
oliwki czarne Smak
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Kanapka ogórkowa z tuńczykiem
Tuńczyka osączyłem, delikatnie rozdzieliłem, wymieszałem z majonezem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Doprawiłem niewielką ilością soli i pieprzu.
Na dolną część ogórka nałożyłem trochę tuńczyka, przeciętne na połówki pomidorki i przekrojone oliwki. Przykryłem to odrobiną tuńczyka i drugą częścią ogórka.
Komentarze (1)