Kalmary w cieście

Kalmary w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    wg potrzeb
  • jajko

  • mąka

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalmary wcześniej oczyszczone pokroić w krążki. Skropić obficie sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Zanurzać w mące i następnie w jajku. Smażyć na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

19.05.2012 19:56
mmm

Emilia21

19.05.2012 19:56
mmm

PaniMISIOWA

30.01.2012 20:26
moje ulubione :-)

iwa643

28.11.2010 08:02
fajny przepis

MAR3STA

10.11.2010 15:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat