Kalmary w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    wg potrzeb
  • jajko

  • mąka

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalmary wcześniej oczyszczone pokroić w krążki. Skropić obficie sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Zanurzać w mące i następnie w jajku. Smażyć na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia21 19.05.2012 19:56
mmm
Emilia21 19.05.2012 19:56
mmm
PaniMISIOWA 30.01.2012 20:26
moje ulubione :-)
iwa643 28.11.2010 08:02
fajny przepis
MAR3STA 10.11.2010 15:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat