Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka na gęsto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 300 gram
woda zimna 0,5 szklanki
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka na gęsto

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać masło, szczyptę soli i gotować na małym ogniu do miękkości. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w małej ilości zimnej wody. Zawiesinę z mąką ziemniaczaną wlać do miękkiej marchewki, zagotować, doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.02.2016 16:32
ciekawa propozycja,nie jadłam takiej
Wacław 28.02.2016 15:44
pyszne do obiadu
RenataZ-et 28.02.2016 10:14
smaczny dodatek do mięsa
Habibi 28.02.2016 09:29
w sezonie robię często, zazwyczaj z koperkiem i śmietanką :)
Róża1 27.02.2016 21:29
fajny przepis !!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak