Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafiorowo-jarzynowa zupa na pikantnie...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg
oliwa 1/4 szklanki
woda 3 litry
kalafior 1 średni
warzywa mrożone 50 dag/opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kalafiorowo-jarzynowa zupa na pikantnie...

mięso indyka pokroić na kostkę i na oliwie w garnku podsmażyć, wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe

po zagotowaniu dodać różyczki kalafiora i zagotować, następnie wsypać jarzynową mrożoną zupę i zagotować

gotować z 20 minut, pod koniec gotowania dodać przyprawy, natkę pietruszki

zupę można podać z grzankami, makaronem.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 29.03.2015 20:44
takie zupki to ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak