Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 2 szkl
kalafior 1/4
ziemniak 2 szt
marchewka 1
pieprz 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 4 łyżki
koper
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa

Umyty kalafior dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Bulion gotujemy z dodatkiem pieprzu i liścia laurowego. Do gotującego bulionu dajemy przygotowany kalafior, marchewkę i ziemniaki oraz trochę posiekanego koperku. Wszystko gotujemy aż jarzyny zmiękną. Na koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 18.08.2013 11:03
bardzo dobra
Katarzyna59 10.07.2013 07:19
fajna zupka
ben-ka 24.04.2013 11:04
smaczna zupka.
Grazyna0211 25.03.2013 10:52
lubimy kalafiorową bardzo smaczna zupa
Iwusia 18.02.2013 23:36
smaczna zupka
RenataZ-et 07.01.2013 22:15
super zupa
ziutula
ziutula 02.08.2012 09:50
lubię kalafiorkowe zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak