Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
9 szt -
cukier kryształ
1,5 szklanki -
mąka pszenna
1,5 szklanki -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
kakao
3-4 łyżeczki -
mleko skondensowane gotowane
1 szt -
masło
3/4 kostki -
maliny świeże
wg uznznia -
marmolada malinowa
4-5 łyżek
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, wyl;ać ciasto i piec w tempearaturze 170 stopni około 40-50 minut.
Wyjąć na ściereczkę i zwinąć w rulon. Zostawić do ostudzenia.
*Proporcje na dużą blachę.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się