Kajmakowe kulki wg Zub3ra

Kajmakowe kulki wg Zub3ra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa krówkowa

    1 puszka
  • herbatniki

    3-4 paczki
  • orzechy włoskie

    10 dag
  • kolorowa posypka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki dokładnie kruszymy. Ja użyłem blendera, można również dobrze je pokruszyć używając wałka kuchennego. Masę lekko podgrzewamy w kąpieli wodnej i przekładamy do miski. Do masy kajmakowej dodajemy pokruszone herbatniki i posiekane orzechy. Dokładnie mieszamy. Ręce maczamy w wodzie i formujemy kulki. Obtaczamy w posypce cukrowej. Kulki wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

msmariusz

07.03.2015 09:54
ładnie na talerzyku

2milutka

05.03.2015 08:35
małe co nieco :)))

Motorek

05.03.2015 07:56
ale pyszności

zabcia117

05.03.2015 07:01
Ciekawy pomysł :)

Babeczka35

04.03.2015 22:47
Poproszę taką jedną kulkę;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat