Kajmaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    1 op
  • mleko w proszku

    6 łyżek
  • kakao

    4 łyżki
  • cukier

    1 szkl.
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • masło

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko wymieszać (z wyjątkiem wafli), postawić na kuchence, dodać trochę wody z czjnika, żeby powstała gęst masa, rozgrzać na ogniu, dodać 1/4 kostki masła. Wymieszać wszystko na jednolitą masę, letnim smarować krążki wafli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 11.05.2011 10:38
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat