KAJMAK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    0,3 kg.
  • cukier

    0,8 kg.
  • woda

    800 ml.
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę połączyć z mlekiem w proszku. Dokładnie wymieszać, przecedzić przez bardzo drobne sitko.
Dodać cukier, gotować na małym wolnym ogniu ok. 2 godzin, ciągle mieszając, szczególnie pod koniec gotowania, gdy masa będzie już gęsta.
Gdy masa zacznie ciemnieć, zestawić z gazu, mieszać jeszcze ok. 5 minut.
Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Andruty smarować kremem, układając jeden na drugi. Zawinąć w papier i odstawić do lodówki.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna24 15.09.2011 23:09
mniam
MAR3STA 26.07.2011 23:16
fajny andrucik:)
Margo1 10.04.2011 21:56
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat