Kaczka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • jabłka

    50 dag
  • oliwa

    1 łyżka
  • woda

    100 ml
  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę należy umyć, osuszyć i natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem, posypać majerankiem i odstawić na dwie godziny do lodówki. Słodkie jabłka umyć, obrać ze skórki, po czym pokroić je w półplasterki, nadziać nimi kaczkę i zaszyć nicią kuchenną. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, włożyć kaczkę, podlać wodą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 05.08.2013 23:45
Pyszne danie.
IKrakowianka 06.01.2013 19:44
super
pawelek180844 31.05.2012 13:23
polecam
szajba2 07.01.2012 19:10
a kaczka na to niemożliwe ?
Barbara55 23.12.2011 13:16
a kaczka na to nie możliwe
Barbara55 22.12.2011 15:06
a co na to kaczka
MAŁY 08.08.2011 21:52
uwielbiam...
MAŁY 08.08.2011 21:52
uwielbiam...
rakow2 12.04.2011 15:46
kaczek nie tykam
pioge7 03.03.2011 17:33
lubię kaczkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat