KACZKA Z JABŁKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

  • jabłka

    3 szt
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę oczyścić dokładnie.Natrzeć majerankiem i solą.Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki i nadziać nimi kaczkę.Owinąć w całości kaczkę i wstawić na noc do lodówki.Piec w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.w piekarniku w tem.180*C około 1,5 godziny.Pamiętać o podlewaniu odrobiną wody co jakiś czas.SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 09.09.2013 09:42
Ale złocista, chrupiąca!
aisza1 31.08.2013 10:23
mniam pycha
Ada-Gaba 15.06.2013 13:19
świetny przepis na pyszne mięsko
jozefinach 24.05.2013 00:30
Ja poproszę pierś kaczki, wygląda smakowicie.
IZABELA29 15.04.2013 08:45
kaczucha pyszna i ważne by nie była sucha po upieczeniu
anemon 14.04.2013 15:07
Pysznie zrobiona kaczka.
Stenka 07.04.2013 08:08
extra danie
berys18 12.06.2012 15:41
apetyczna kaczusia
MAŁY 21.12.2011 11:19
pyszna
junox 12.12.2011 16:24
wspaniała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat