Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w pomarańczach

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kaczka 1 szt
pomarańcza 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Marynata

sos sojowy 2 łyżki ciemny
miód płynny 2 łyzki
ocet winny 2 łyzki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka 5 smaków

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w pomarańczach

Kroki postępowania

1
Kaczkę oczyścić z pozostających piórek, odciąć szyję i kuper, umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem z zewnątrz i od środka.Z podanych składników przygotować marynatę.
Krok 1 - Kaczka w pomarańczach foto
2
Kaczkę polać marynatą z zewnątrz, pozostała wlać do środka. Kaczkę odstawić do lodówki na 24 godziny, co kilka godzin odwracając
Krok 2 - Kaczka w pomarańczach foto
3
Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Dwie pomarańcze umieścić wewnątrz kaczki.
Krok 3 - Kaczka w pomarańczach foto
4
Pozostałymi kawałkami pomarańczy obłożyć kaczkę.
Krok 4 - Kaczka w pomarańczach foto
5
Piekarnik nagrzać do 180 st i piec kaczkę około dwóch godzin. Jeśli mięso zacznie sie przypalać kaczkę należy piec pod przykryciem.
Krok 5 - Kaczka w pomarańczach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.04.2015 17:49
To jest to, co bardzo lubię.
misia53 10.04.2015 17:40
Berys18 mogę skubnąć ,bo apetyczna ..... może być i od zadka.....
Bernadeta1 10.04.2015 16:42
bardzo apetycznie wygląda
katerinaJ 10.04.2015 16:03
Coś pysznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak