Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kaczka
1 szt -
chrzan ze słoika
3 łyżki -
gruszki
1/2 kg -
sos sojowy ciemny
100 ml -
imbir
3 łyżeczki -
sól do smaku
-
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
do smaku -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
goździki mielone
1/3 łyżeczki -
olej sojowy
2 łyżki -
żurawina
150 kandyzowana
Przepis i sposób przygotowania Kaczka polsko-chińska
Kaczkę natrzeć na noc zaprawą. Rano kaczkę z cała marynatą i ½ szkl wody posolić, popieprzyć i upchać do rękawa foliowego. Piec 60 minut. Po godzinie wyjąć kaczkę z rękawa przełożyć do brytfanki i piec jeszcze około 40 minut polewają co 10 minut sosem spod kaczki.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się