Kaczka pieczona w kawałkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    4 nogi
  • kaczka

    4 części ze skrzydełkami
  • cebula

    2 szt
  • miód

    1-2 łyżki
  • jabłka

    4-5 małych szt
  • papryka mielona

  • przyprawa do kurczaka

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy, otaczamy w miodzie i dość mocno oprószamy wszystkimi przyprawami. Odstawiamy na 2-3 godz do lodówki.
Natłuszczamy naczynie żaroodporne i wykładamy mięso.
Cebulę kroimy i przekładamy nią kawałki mięsa. Skrapiamy lekko olejem i pieczemy ok 50-60 min.
Na ok 30 min przed końcem pieczenia obkładamy przygotowanymi jabłkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 18:29
Katarzynko455 jak ja uwielbiam kaczkę, ale smaku mi narobiłaś.;)
ilka01 24.06.2017 16:35
pyszności ....:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat