Kacze udka w sosie limonkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kaczki

    4 szt
  • limonka

    2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wycisnąłem sok z jednej limonki, utarłem z ziołami na pastę, natarłem nią mięso.
Skropiłem olejem, odstawiłem na dwie godziny do lodówki. Drugą limonkę i jabłko po dokładnym umyciu, pokroiłem w plastry. Rozgrzałem olej na patelni, obsmażyłem mięso z obu stron. Przełożyłem do rondla, podlałem 4 łyżkami wody, dodałem plastry jabłek i limonki , doprawiłem solą i pieprzem. Dusiłem, aż kaczka była miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 24.12.2015 21:01
smaczne mięsko!
Megg 17.12.2015 21:01
super smaczne mięsko
Gracer 17.12.2015 20:46
wygląda należycie
IKrakowianka 17.12.2015 16:42
wygląda świetnie
joannaa24 17.12.2015 16:37
Fajny prosty i smaczny przepis
sliwka 17.12.2015 14:59
Fajny przepis;)) mniam
Damiano 17.12.2015 14:55
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat