Jesienny gulasz z dynią i kurkami

Jesienny gulasz z dynią i kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    40 dkg
  • dynia

    40 dkg
  • kurki

    30 dkg
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna

    do zagęszczenia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jesienny gulasz z dynią i kurkami

Mięso oczyścić z wszystkich tłustych części, pokroić na małe kawałki, posolić i popieprzyć. Przełożyć do naczynia, w którym można smażyć bez tłuszczu, zrumienić ze wszystkich stron. Dodać kurki, oczyszczone i pokrojone na kawałki oraz dynię pokrojoną w kostkę. Podlać wodą i dusić, aż wszystko zmięknie, doprawić jarzynką, a na koniec zagęścić niewielką ilością mąki z wodą. Chwilę zagotować. Podawać z makaronem pełnoziarnistym. Super danie dla osób na diecie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Łucja 01.10.2013 10:19
świetne danie :D
Sroczka 29.09.2013 18:46
Bardzo smakowity ten gulasz.
Krzysztof15 29.09.2013 09:27
super połaczenie
agnieszka214 29.09.2013 08:35
smacznie sie zapowiada ta nasza jesień

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat