Jesienne placuszki z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    600 gram
  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    0,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier wanilinowy

    8 gram
  • cukier

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jesienne placuszki z jabłek foto
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Od razu polać sokiem z cytryny.
Krok 2 - Jesienne placuszki z jabłek foto
Do startych jabłek dodać mąkę, jajko, mleko, cukier wanilinowy, biały cukier, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Jesienne placuszki z jabłek foto
Rozgrzać olej na patelni, kłaść po łyżce ciasta i smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.
Krok 4 - Jesienne placuszki z jabłek foto
Podawać posypane cukrem pudrem, dżemem bądź innymi ulubionymi dodatkami :)
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 15.11.2013 00:24
lubię takie
Doriss 23.10.2013 20:08
Są naprawdę pyszne!
6zer 10.10.2013 21:26
apetycznie wyglądaja
Agata 10.10.2013 20:56
apetycznie wyglądają :)
iwi 10.10.2013 20:08
Przepyszne placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat